Labai mėgstu pusryčiams omletus, kiaušinienės, kiaušinius ir viską kas iš jų :) šį rytą nusprendžiau prisiminti Italiją ir pagaminti omletą su itališku prieskoniu :)
2 porcijom reikės:
3 kiaušinių
šaukšto miltų
puse puodelio pieno
1 pomidoro
džiovinto raudonėlio
druskos
pipirų
šviežaus baziliko lapelių ir čiobrelio šakelės
Gaminimas:
Ant sviesto arba trupučio aliejaus pakepiname pomidorą supjaustytą kubeliais, jį pabarstome druska, pipirais, raudonėliu. Dubenėlyje suplakame kiaušinius su miltais ir pienu, padruskiname, papipiriname. Kai pomidoras tampa labai minkštas pradedantis virsti į tyrę supilame kiaušinių plakinį. Kartais pamaišome, pakilnojame kraštus. Kai viena puse sutvirtėja, apverčiame kitą pusę. Galima pasidalinti į keturias dalis, kad būtų lengviau versti. Tada uždedame šviežaus baziliko lapelių, čiobrelio šakelę, uždengiame dangčiu ir paliekame pora minučių, kad visas omletas įtrauktų baziliko aromatą.
Valgome su paskrudinta duona, arba su kuo mėgstate :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą