2013 m. rugsėjo 30 d., pirmadienis
Įdarytas moliūgas su kalakutiena ir voveraitėmis
Kaipgi ruduo be moliūgo :) Partempė man draugė moliūgą iš daržo, tai pirmasis patiekalas iš jo buvo šis. Įdaryti moliūgą galima kuom tik nori, aš šį kartą buvau pasiilgusi voveraičių, tad nusprendžiau įdaryti su jomis, o kad vyrui būtų sočiau, pridėjau ir kalakutienos krūtinėlės :)
Reikės:
moliūgo
400g kalakutienos krūtinėlės
1l voveraičių
1 svogūno
3 sk. česnako
puse paprikos
3 bulvių
saujelės petražolių
200g grietinėlės
50g sviesto
druskos
pipirų
Gaminimas:
Moliūgo šoną nupjauname ir išskobiame palikdami 5-6cm sienelę.
Įdaras: keptuvėje ant išsilydžiosio sviesto apkepiname smulkiai pjaustytą svogūną, kai suminštėja, įdedame kubeliais pjaustytą kalakutinienos krūtinėlę, apkepiname. Tada sudedame smulkiai pjaustytą svogūną, papriką, kapotą česnaką ir sukepiname kol daržovės suminkštės.
Nuvalytas ir nuvirtas (10min.) voveraites pasmulkiname norimo dydžio ir suverčiame į keptuvę kartu prie mėsos ir daržovių. Užbarstome druska, pipirais, smulkintomis petražolėmis ir supilame grietinėlę. Uždengiame dangčiu ir patroškiname 5-10min.
Bulves nuskutame, supjaustome kubeliais ir truputį paverdame(apie 10min.). Nupilame vandenį, nugariname.
Kai įdaras paruoštas, dedame jį ir bulves į išskobtą moliūgą, tik ne iki viršaus, nes kepdamas moliūgas mažėja ir traukiasi. Jei prikrausite iki viršaus, kepant įdaras pradės kristi per viršų :)
Uždengiame su folija, stabiliai pastatome ant skardos ir kišame į 180-200 laipsnių orkaitę. Kepame apie 1val. Baigus kepti orkaitę išjungiame, folija nuiimame, apibarstome tarkuotu sūriu ir paliekame 5min., kol sūris išsilydys. Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą