2013 m. rugsėjo 30 d., pirmadienis

Saldžiarūgščiai aštri ėriena

Kiniški patiekalai - galėčiau juos valgyti kasdien :)
Kadangi turiu naminės ėrienos, tai šį kartą dariau iš jos, bet galima daryti iš vištienos, jautienos ar kiaulienos.

Receptas pagal restoraną "Kinų Rožė".


Reikės:


200g ėrienos mėsos (arba kokią mėgstate)
50g paprikos
50g morkų
50g džiovintų juodųjų grybų
20g cukraus
5g sauso sultinio
30g acto
30g sojų padažo
70g daržovių sultinio
10g česnako
10g čili aliejaus 





Gaminimas:

Mėsytę, morkas ir papriką supjaustome plonais šiaudeliais. Grybus išmirkome karštame vandenyje ir smulkiai supjaustome. Mėsytę pakepiname keptuvėje. Kai ji apkepa - išimame. Į keptuvę įpilame truputį aliejaus, pakepiname likusias daržoves kartu su česnaku apie 3 min. Į kepančias daržoves sudedame likusius prieskonius, trumpai patroškiname, sudedame apkeptą mėsytę ir dar troškiname keletą minučių, kol padažas sutirštėja. Jei sunkiai tirštėja, įpilame porą šaukštų vandenyje ištirpinto krakmolo. Patiekiame su virtais-apkeptais ryžiais su kiaušiniu. Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą