2013 m. rugsėjo 30 d., pirmadienis

Įdaryta cukinija



Vasara - daržovių metas :) ir jų neišnaudoti virtuvėje, beveik nuodėmė :) šį kartą į namus parsitempiau cukiniją. Ją galima įdaryti įvairiais ingredientais, o man skaniausia - faršu.


Reikės:

cukinijos
vištienos faršo (galima betkokios mėsos faršo, kokį mėgstate)
pievagrybių
svogūnų

morkų
česnakų
fermentinio sūrio
faršo prieskonių
druskos
pipirų


Gaminimas:

Cukiniją perpjauname pusiau, su šaukštu išskobiame sėklas su minkštimu, paliekame 2-3cm sienelę.
Įdaras: keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, tarkuotas morkas, sudedame faršą, smulkintus pievagrybius, kapotą česnaką, gerai sukepiname, pabarstome mėgstamais prieskoniais, druska, pipirais ir išmaišome. Kai įdaras paruoštas, jį įdedame į cukiniją lygmenai su cukinijos kraštais. Uždengiame folija ir kepame 180 laipsnių orkaitėje, kol cukinija taps minkšta (apie 40min.), tada foliją nuimame, užbarstome tarkuoto sūrio ir paliekame išjungtoje orkaitėje 5min, kol sūris išsilydys. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą