Šis receptas iš VMG naujojo rudens žurnalo. Nuostabus žurnalas, puikūs receptai! Nedelsiant puoliau į virtuvę kanors iš jo pagaminti, tad šis pirmasis patiekalas patraukęs mano dėmesį :)
Reikės:
1 ropinio svogūno
1 sk. česnako
300g moliūgo
puse stiklinės sultinio
puse stiklinės grietinėlės
žiupsnelio šviežių rozmarinų
druskos
pipirų
400g mėgstamų virtų makaronų
saujos karališkų krevečių
40g kietojo sūrio
Gaminimas:
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepiname smulkintą svogūną, kapotą česnaką ir smulkintą moliūgą. Kai viskas apkepa, suminkštėja, supilame sultinį ir grietinėlę. Uždengiame dangčiu ir patroškiname 10min.
Tada supilime į virtuvinio kombaino indą, įberiame rozmarinų ir sutriname iki vientisos masės, paskaniname druska bei pipirais.
Išvirtus makaronus sumaišome su šiuo padažu, ant viršaus sudedame apkepintas krevetes (aš kepinau mažasias krevetes ant trupučio sviesto su česnakais) ir užbarstome tarkuotu sūriu (aš naudaujau "Džiugą"). Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą