2013 m. spalio 2 d., trečiadienis

Vyne troškinta stirniena




Žvėriena - va čia tai mėsa! :)

Reikės:

1) mėsos marinavimui:

1kg stirnienos mėsos (mentės ar kumpio)  
2 v.š. "Santa Maria" žvėrienos prieskonių
5 sk. česnakų
1 svogūno
100g  balzaminio vyno acto
1 a.š. druskos
žiupsnelio pipirų
žiopsnelio įvairių žolelių

2) troškinimui:

1l daržovių sultinio
1 butelio raudono pusiau sauso vyno
1 svogūno
1 morkos
7 džiovintų slyvų


Gaminimas:

Mėsą supjaustome stambokais gabalėliais, užberiame žvėrienos prieskonių, žolelių, druskos, pipirų, užspaudžiame česnako, pripjaustome pusžiedžiais pjaustytą svogūną, užpilame balzaminio vyno acto ir viską labai gerai išmaišome.


Uždengiame dangčiu ir paliekame 1-3 paras marinuotis šaldytuve.


Kai mėsa išsimarinuoja, ruošiame puodą ją troškinti. Galima namie ant viryklės - puode, arba lauke - kazane. Įkaitiname truputį aliejaus ir pakepiname kubeliais pjaustytą ir morką.


Kai suminkštėja suverčiame mėsą. Ją apkepiname.


Uždengiame dangčiu ir paliekame troškintis kol dings sultys. Tada supilame sultinį ir vėl troškiname kol išgaruos skystis.


Tada supilame vyną, įdedame slyvas ir paliekame troškintis kol pasidarys tirštas tamsus padažas. Visas troškinimas trunka 2val.


Patiekiame su keptomis bulvių skiltelėmis ar duona, bei salotomis. Skanaus!







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą