2013 m. spalio 2 d., trečiadienis

Avienos sriuba

Šios sriubos receptas gimė labai įdomiai :) Atostogavo pas mane sūnėnas, sako, kai aš gyvenau Islandijoj, ten mokyklos valgykloje būdavo tokia labai skani avienos sriuba. Tai jis man nupasakojo kaip ji atrodė ir maždaug kas joje buvo :) Tai nuskubėjau į virtuvę ir pasitelkusi fantaziją išviriau šią sriubytę. Gavosi tikrai nuostabaus skonio! Jau tą pačią dieną jos nebeliko nei samtelio :)

Reikės:


0,5kg avienos mėsos

poros avienos kauliukų
2 svogūnų

1 paprikos
2 morkų
5 bulvių
2 sk. česnako
avienos prieskonių
druskos
pipirų







Gaminimas:

Puode aliejuje apkepiname smulkiai pjaustytą svogūną, kai suminkštėja sudedame gabalėliais pjausytą avieną ir apkepiname. Tada sudedame smulkiais kubeliais pjaustytas morkas bei paprikas. Viską vėl pakepiname, uždengiame dangčiu ir patroškiname apie pusvalandį. Tada pabarstome druska, pipirais, avienos prieskoniais, užpilame verdančiu vandeniu, įdedame avienos kauliukus ir verdame 1val. 30min. Po to, sudedame kubeliais pjaustytas bulves ir dar paliekame virti 30min. Kai išverda nuimame nuo ugnies, įspaudžiame česnako, uždengiame ir paliekame pastoveti 5-10min. Skanaus!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą