2013 m. spalio 3 d., ketvirtadienis

Vištos kepenėlių paštetas su pistacijom

Paštetą darau tik tada, kai gaunu naminių vištų kepenėlių, tada paštetą galima vadinti delikatesu, o ne atliekų mišiniu :)

Labai seniai pas draugę ragavau naminio pašteto ir jis buvo su pistacijom, bet recepto nepavyko gauti. Tad iki šiol ieškojau kažkokio panašaus recepto, kol pagaliau radau kažką panašaus VMG receptų knygoje, tik jis buvo be pistacijų:)

Reikės:

500g vištų kepenėlių
200ml pieno
500g svogūnų
200ml baltojo saldaus vyno
300ml grietinėlės
100g sviesto
150g lukštentų pistacijų
žiupsnelis šviežių čiobrelių
druskos
pipirų





Gaminimas:

Pirmiausia reikia piene numirkyti kepenėles, kad dingtų kartumas. Tad kepenėles supjaustome į keturias dalis, nuplauname, užpilame pienu, uždengiame ir paliekame parą pastovėti šaldytuve.

Kitą dieną galime pradėti gaminti paštetą. Keptuvėje išlydome 50g sviesto, įpilame šaukštą aliejaus ir pakepiname kubeliais pjaustytus svogūnus. Kai svogūnai suminkštėja, sudedame nusausintas kepenėles ir apkepiname. Tada supilame vyną ir troškiname kol vynas nugaruos. Tada supilame grietinėlę, iberiame druskos, pipirų ir patroškiname apie 15min.

Masę sukrečiame į virtuvinio kombaino indą ir sutriname iki vientisos masės.

Pistacijas nuplikome verdančiu vandeniu, nusausiname ir šiek tiek susmulkiname. Užberiame ant pašteto masės ir gerai išmaišome.


Paruoštą masę sudedame į indą, arba į mažus indelius.

Likusį sviestą išlydome, įberiame susmulkintų čiobrelių ir užpilame ant pašteto (kad nejuoduotų paviršius). Dedame į šaldytuvą, laikome ten tol, kol paštetas ir sviestas sustings. Skanaus!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą