2013 m. spalio 3 d., ketvirtadienis

Silkė su graikiniais riešutais, pomidorais ir svogūnais



Šis nuostabus receptas mano mamos jau iš senų senų laikų :) Skanesnės silkės nesu ragavusi!

Reikės:

2 sūdytų silkių su galvom
2 saujų graikinių riešutų
saujos razinų
2 svogūnų
1 pomidoro
4 v.š. aliejaus
3 v. š. acto
6 v.š. vandens
1 v.š. cukraus
žiupsnelio druskos
pipirų

Gaminimas:

Silkę išvalome, pašaliname visas ašakas. Supjaustome stambokais kubeliais.

Užpilą ruošiame iš vandens, acto, cukraus, šiek tiek druskos ir pipirų.

Riešutus bei razinas nuplikome verdančiu vandeniu. Pomidorą supjaustome skiltelėmis, svogūną - pusžiedžiais.

Į indą sluoksniuojant sudedame silkę, svogūnus, pomidorus, riešutus, razinas, užpilame paruoštu acto užpilu ir ant viršaus užpilame 4 v.š. aliejaus.

Dedame į šaldytuvą ir palaikome bent kelias valandas, o geriausia - per naktį. Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą