2013 m. spalio 15 d., antradienis

Čili troškinys - sriuba

Reikės:


- 500g jautienos faršo
- 2 svogūnų
- 2 paprikų (raudonos ir geltonos)
- 3 česnakų skiltelių
- 800g konservuotų pomidorų be odelės
- 1 skardinės konservuotų pupelių
- puse skardinės konservuotų kukurūzų
- 1l jautienos sultinio
- 2 konservuotų rūkytų čipotle (pirkau restorane "Meksika")
- 1 džiovinto čili pipiriuko (taip pat pirkau "Meksikoje")
- 1 džiovinto čipotle ("Meksikoje")
- 50g fermentinio sūrio
- druskos
- pipirų


Gaminimas:

Pirmiausia verdančiu vandeniu užpyliau džiovintą čipotle ir čili pipiriuką. Kai suminkštėjo vandenį nupyliau, pipiriukus įdejau į virtuvinio kombaino indą, įdėjau konservuotą rūkytą čipotle, česnako skilteles, užpyliau šiek tiek vandens ir sutryniau iki vientisos masės. Gavosi čili košelė - čili troškiniui suteiksianti ypatingą skonį ir aštrumą.

Imame puodą kuriame gaminsime troškinį - sriubą. Įpilame šiek tiek aliejaus ir apkepiname faršą kol išgaruos visas vanduo iš mėsos ir šiek tiek apskrus. Suberiame smulkiai pjaustytus svogūnus, paprikas ir pakepiname kol daržovės suminkštės. Tada suverčiame supjaustytus konservuotus pomidorus, įdedame druskos, pipirų, supilame čili košelę, uždengiame dangčiu ir patroškiname 5min.

Tada viską užpilame karštu sultiniu ir paliekame troškintis - virti apie 1 valandą. Po valandos viską sutriname grūstuvu, viskas turėtų sutirštėti, o jei norisi tirščiau, galima patirštinti su pora šaukštų vandenyje ištirpdyto krakmolo. Tada suverčiame pupeles ir kukurūzus. Uždengiame ir dar patroškiname 2-3min.

Pilame į lėkštę ir užberiame porą šaukštų tarkuoto sūrio. Patiekiame su paskrudinta duona, arba paprikų skrebučiais (receptas mano bloge). Skanaus!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą