2013 m. spalio 21 d., pirmadienis

Obuolių pyragas

Reikės:


- 250g miltų

- 4 kiaušinių
- 100g grietinės
- 100ml pieno
- 75g sviesto
- 200g cukraus
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 6-7 obuolių
- 1 a.š. cinamono
- 1 citrinos tarkuotos žievelės
- 2-3 v.š. cukraus pudros





Gaminimas:

Minkštą sviestą ištriname su cukrum, tol kol cukrus ištirps. Įmušame kiaušinius ir išplakame naudojant mikserį. Sudedame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, vėl išplakame. Supilame pieną maišytą su grietine ir viską išplakame iki vientisos masės. Suberiame tarkuotą citrinos žievele ir išmaišome šaukštu.

Obuolius nulupame, išvalome, supjaustome skiltelėmis. Apibarstome cinamonu ir šiek tiek cukraus, išmaišome.


Skardą ištepame sviestu. Įpilame puse tešlos, išdėliojame obuolius.


Užpilame likusią tešlą ir išdėliojame likusius obuolius juos įspaudžiant į tešlą.


Skardą dedame į įkaitiną 180 laipsnių orkaitę ir kepame 45min. Norint patikrinti ar pyragas jau iškepė, įkišame medini pagaliuką į pyrago vidurį, ir jei ant pagaliuko nelieka lipnios masės, vadinasi pyragas iškepęs.


Supjaustome norimo dydžio ir formos gabalėliais, apibarstome cukraus pudra. Skanaus!







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą